O MENI

Mario Kurtović

mario@kurtovicfinancial.com

Pozdrav,

Nakon 15 godina angažmana u vodećim domaćim i globalnim kompanijama i bankama, u ožujku 2022. sam osnovao Kurtovic Financial (prvotni naziv Credit Analyst) odlučivši se karijeru nastaviti kao neovisni savjetnik za upravljanje financijama u poduzećima.

Od prvog dana sam potpuno predan misiji pružanja pomoći u upravljanju financijama i poboljšanju cash flowa. Do sada sam surađivao s preko 30 respektabilnih domaćih i stranih poduzeća na različitim projektima – od financijske analize portfelja kupaca, izrade financijskih planova i strategija, uvođenja sustava kreditnih limita, izrade cash flow modela, upravljanja financijama kao part-time CFO pa do strukturiranja kredita i održavanja brojnih edukacija. Rezultat svih tih aktivnosti je dug popis zadovoljnih klijenata, kojima se pogled na upravljanje financijama u potpunosti promijenio.

Ovaj uspjeh ne bi bio moguć bez obilja iskustva koje sam stekao tijekom proteklih petnaest godina u realnom i financijskom sektoru. Preko 10 godina proveo sam u upravljanju kreditnim rizikom u tri razvojne banke – Europskoj investicijskoj banci (EIB), Europskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) i Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak (HBOR). Upravo me iskustvo rada u EIB-u u Luksemburgu najviše oblikovalo, s obzirom da sam radio s vrhunskim stručnjacima različitih ekspertiza (financije, pravo, industrija) i nacionalnosti na projektima financiranja velikih i srednjih europskih kompanija iz različitih industrija kao što su roba široke potrošnje, maloprodaja, investicijska dobra, turizam, poljoprivreda, transport, građevina itd.

Prije rada u bankarstvu, stekao sam vrijedno iskustvo u realnom sektoru radeći u kontrolingu u Coca-Coli HBC, gdje sam bio zadužen za analizu, poslovno planiranje i financijsko izvještavanje. Ta iskustva u okruženju financijske krize i restrukturiranja kompanije osnažila su me za suočavanje s najizazovnijim situacijama već na početku karijere.

Cijeli svoj radni vijek imao sam privilegiju surađivati s podržavajućim rukovoditeljima, koji su vjerovali u mene i poticali me koliko su god mogli. To je rezultiralo sudjelovanjem u brojnim vrhunskim edukacijama kao što su programi usavršavanja vodećih svjetskih rejting agencija (Moody's, Fitch) i pružatelja usluga edukacije (Euromoney).

Diplomirao sam na Ekonomskom fakultetu u Splitu, smjer Financije i računovodstvo, a nakon toga nastavio sam se usavršavati, stekavši titule Certified Credit Expert od strane Moody’s Analytics, Controllers Certificate CA od Controller Akademie München te titulu Ovlaštenog računovodstvenog forenzičara od strane udruge Hrvatski računovođa.

Cjelokupno znanje i iskustvo koje sam stekao sada stavljam na raspolaganje vama. Radujem se budućoj suradnji!

Radno iskustvo:

  • Kurtovic Financial / Financial Management Advisor
  • European Investment Bank (EIB), Luxembourg / Corporate Credit Risk Officer
  • European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) / Analyst
  • Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) / Corporate Credit Analysis Specialist
  • Coca-Cola HBC / Senior Business Planning Analyst
  • Roland Berger Strategy Consultants / Consultant